Dormitor

0 produse

Pentru mulți, dormitorul este cea mai îndrăgită parte a casei, locul unde patul comod ne așteaptă în fiecare zi, la finalul tuturor activităților obositoare, pentru a dormi și pentru a visa. Este, deci, ușor de înțeles de ce felul în care îl tratăm are un impact pozitiv sau negativ asupra felului în care ne simțim, în care ne începem ziua, dar și asupra calității somnului, acest ultim aspect fiind unul care conform mai multor studii s-a degradat treptat în ultimii ani. Pentru că la pixa.ro înțelegem cât de importante sunt aceste lucruri pentru bunăstarea ta, am pregătit o selecție vastă de accesorii esențiale pentru pat, pe care vi le punem la dispoziție pentru a putea să vă bucurați de cele mai frumoase ore de relaxare sau de cele mai strașnice ore de somn.


Saltele potrivite pentru dormitorul tău

Salteaua este fără îndoială primul element care trebuie considerat atunci când discutăm despre cât de confortabil este un pat. În funcție de preferințe, aceasta poate să fie mai moale sau mai tare, însă fără îndoială trebuie să fie potrivită pentru cel care  doarme în ea. Peste aceasta, este recomandabil să aplicăm o husă de protecție impermeabilă, care să îi asigure protecție împotriva transpirației nocturne. Recent, persoanele care se simt apropiate de cultura japoneză au popularizat saltelele de tip tatami, care se pun direct pe podea și nu mai au nevoie de structura de lemn a unui pat, saltele despre care se spune ca au și beneficii pentru sănătatea oaselor și a scheletului în general, ținând spatele, membrele și capul într-o poziție dreaptă, în același timp nefiind inconfortabile.


Pernele decorative și cuverturile

Cuverturile de pat sunt un alt aspect extrem de important pentru estetica și cromatica dormitorului. Acestea reprezintă  nu doar un accesoriu pentru încălzirea, dar și primul lucru observabil la suprafața patului. Astfel, cuverturile de pat de la pixa.ro sunt diverse în tonalitate cromatică, dar sunt și disponibile în forme mai elaborate, având drept design picturi clasice sau modele care să fie în deplină armonie cu felul în care ai decis să îți decorezi camera.


Pernele decorative sunt un accesoriu care nu trebuie să lipsească de pe patul tău, în special atunci când acestea sunt alese cu gust, pentru a se potrivi cu păturile de pe pat. Astfel, se creează un efect special, care nu doar că face patul să participe la armonia dintr-o cameră, însă servește și la a denota rafinament și bun gust în ceea ce ține de decorațiunile pe care alegi să le folosești. Devin în special de apreciat atunci când acestea, dar și toată camera, sunt în armonie cu restul căminului tău.


Lenjerii de pat moderne sau orientale?

Indiferent de cum alegi să răspunzi la această întrebare, pixa.ro îți oferă alternative din ambele categorii, și multe altele pe lângă. Dacă încerci să îți păstrezi căminul într-o anumită gamă cromatică, lenjeriile monocrome sunt probabil cea mai bună alegere pentru tine, permițându-ți să te bucuri în continuare de armonia casei tale, fără să sacrific confort fizic sau vizual în niciuna dintre camere.