Decor

34 produse
34 produse

Fără obiecte dedecor, o casă este goală și nu strălucește indiferent cât de mult spațiu umple mobila. Deși spațiul gol poate să dea impresia de aerisire și de lumină, obiectele speciale servesc foarte mult la îmbunătățirea ambientului. Spre exemplu, o masă de oaspeți impresionează rareori fără suporturi de lumânări. Un plus de valoare estetică este adus și de alte obiecte, spre exemplu ramele care umplu spațiul gol de pe pereți și reprezintă o mărturie a gusturilor în materie de artă ale locatarilor sau ale momentelor fericite petrecute alături de familie și prieteni. De altfel, astfel de obiecte trec dincolo de granița esteticii și capătă funcționalitate în momentul în care sunt amplasate în locurile potrivite, făcând mult mai mult decât să acopere un vid.


În aceste sens, suporturile de umbrele joacă un rol foarte important atât în ceea ce ține de design-ul unei case cât și în ceea ce privește funcționalitatea lor, eliberând spațiul pe care altfel, umbrelele l-ar fi ocupat și permițându-ne să îl umplem cu altceva sau să îl lăsăm gol, după preferințe. Cuierele au de asemenea un rol estetic, însă componenta lor funcțională este incontestabilă, fără el trebuind să depozităm haine pe scaune sau pe alte obiecte de mobilier, ocupând locul oaspeților sau având un impact vizual negativ asupra întregii încăperi. Nimeni nu apreciază mormanele de haine la o petrecere, dar nici într-o vizită obișnuită, iar atunci când dulapurile devin neîncăpătoare, cuierele reprezintăsoluția optimă pentru depozitarea oricărui articol vestimentar care nu este de necesitate imediată.


Lobby și living

Alegerea celor mai bune obiecte de decor pentru lobby nu este niciodată una ușoară. Din moment ce majoritatea holurilor sunt caracterizate mai degrabă de lungime decât de lățime, acestea servind drept lobby pentru majoritatea locuințelor, este dificil să ne decidem asupra pieselor care ar completa cel mai bine armonia cromatică, păstrând în același timp un echilibru cu privire la funcționalitățile pieselor pe care ne decidem să le amplasăm în prima zonă vizitată de majoritatea celor care ne trec pragul


În living, însă, lucrurile stau diferit. Opritoarele de ușă sunt fără îndoială un accesoriu absolut necesar, din moment ce vizitatorii care ne onorează cu prezența pot trece destul de des dintr-o cameră în alta, iar un astfel de obiect dă senzația de deschidere, atunci când își îndeplinește funcția. Suporturile pentru cărți își găsesc locul pe rafturile unui număr crescând de oameni, atât datorită funcționalității lor pentru cărți ce nu mai încap în bibliotecă, cât și datorită decorațiunilor care afectează pozitiv estetica unui spațiu.


Perdele și draperii - alegerile potrivite pentru confort

Datorită poziționării lor în fața geamurilor, perdelele și draperiile joacă un rol important în design-ul interior.Acestea se văd din stradă și se completează sau nu cu fațada, putând da o senzație de armonie sau una de disconfort, atât pe exteriorul cât și pe interiorul unei locuințe. Culoarea, forma și modelul sunt esențiale atunci când ne decidem asupra unei achiziții, însă putem cădea de acord asupra unui aspect de maximă importanță: absența lor este de foarte puține ori o idee bună, sau se completează rareori cu restul locuinței. Pe lângă acest aspect, ele sunt prima poartă a intimității în locuință.


Oglinzile și decorațiunile de masă - zone diferite, același efect spectaculos

Oglinzile sunt parte integrată a vieții noastre, indiferent dacă ne place sau nu ce vedem în ele. Necesitatea lor este subânțeleasă, însă acest lucru nu trebuie să ne oprească din a lua în considerare puternicul impact estetic al ramei sau al dimensiunii pe care aceasta îl are într-un spațiu. Decorațiunile pentru masă, alese cu grijă, contribuie de asemenea în construirea unei atmosfere de ordine și de unitate într-o locuință, acestea fiind de cele mai multe ori chiar obiectele care atrag atenția celor care ne vizitează.